Sanary, 2. april 2012
Jeg vet at jeg gjentar meg selv, men de største gledene i livet er jo gjentagelser. Til gjengjeld skal jeg fatte meg i korthet:
Skoddene går opp,
landsbyen i morgensolen,
fruen døsig og uthvilt
kjølig morgenluft som blir til forsommer på vandringen ned til byen
markedet med velkjente lukter og smaker
fristelsen til lunsj hos en ung kjenning, og der står han i døren, akkurat som da vi forlot ham i oktober,
vel installert i solrik bakgård, årets første rosé på bordet etterfulgt av andetartar, baracuda og vacherin -
en dessert så himmelsk at den fører til en solfylt diskusjon om, ja, nettopp, himmelriket. Slik er gastronomiens uransakelige veier. God mat gleder ganen og leder tanken.
Lett beruset støtter vi hverandre opp bakken for å hvile ut i vårsolen. Foråret har begynt.
Denne bloggen handler om å leve med livet som det er, om små og store gleder i en hverdag med kreft og om ord som er ‘små nok for de store følelsene’.
Helge Ole Bergesen
Forfatter av boken «Når livet banker på. En dagbok om kreft og livsglede».
Boken handler om å skape en ny identitet i et liv med kreft.
Hvis du har lyst til å bidra, send mail til helge.o.bergesen@uis.no.